Sloopsubsidie oude brom- en snorfietsen

Als inwoner van Arnhem kunt u vanaf 1 juni 2024 subsidie aanvragen als u een oude brommer of snorfiets (hieronder vallen ook scooters) laat slopen. Dit geldt voor een brommer of snorfiets met een datum eerste toelating van voor 1 januari 2013.


Sloopsubsidie oude brom- en snorfietsen

Sloopsubsidie oude brom- en snorfietsen

Als inwoner van Arnhem kunt u vanaf 1 juni 2024 subsidie aanvragen als u een oude brommer of snorfiets (hieronder vallen ook scooters) laat slopen. Dit geldt voor een brommer of snorfiets met een datum eerste toelating van voor 1 januari 2013. 

Subsidie aanvragen

 

Een extra actie van ons Reerink Scooters bij aankoop van , 

Lever je oude scooter in via de sloop- en vervangsubsidie Arnhem en krijg €100 extra korting bovenop de €800 subsidie van de gemeente Arnhem bij aankoop van een nieuwe elektrische SYM, Vmoto of Yadea.
🔋 Zo betaal je voor een Vmoto CU nog maar €748,- (van €1648,-)!
🔋 Zo betaal je voor een Yadea E8S nog maar €1148,- (van €2048,-)!
🔋 Zo betaal je voor een SYM E-Mio nog maar €2148,- (van €3048,-)!

Stappenplan

 1. Lever uw oude brommer of snorfiets in bij 1 van onze winkels in Arnhem (deze vindt u onder het kopje 'waar kunt u uw brommer of snorfiets inleveren'). Zij regelen de sloop voor u. U ontvangt hier ook het vrijwaringsbewijs.
 2. Vraag de subsidie aan via de knop bovenaan deze webpagina.
 3. Wilt u met extra korting de oude brommer of snorfiets vervangen door een elektrische scooter of fiets? Geef dat aan bij de aanvraag en bij de winkel waar u uw oude brommer of snorfiets inlevert (en laat slopen).
 4. Koop vervolgens een elektrische scooter of fiets bij ons van de volgende fietsenwinkels in Arnhem of Westervoort (de korting wordt verrekend bij het inleveren van de beschikking

Voorwaarden

 • U levert een brommer of snorfiets in met een datum eerste toelating van voor 1 januari 2013 (deze datum staat op uw kentekenbewijs).
 • U heeft een (verlopen) kentekenbewijs van deze brommer of snorfiets, waarop de tenaamstelling en de datum eerste toelating staat.
 • De brommer of snorfiets die u heeft of laat slopen stond op 1 maart 2024 al op uw naam.
 • U levert uw brommer of snorfiets in bij 1 van de winkels binnen de gemeente Arnhem. Deze staan onder het kopje 'Waar kunt u uw brommer of fiets inleveren'. Bij het inleverpunt geeft u duidelijk aan dat het voertuig gesloopt moet worden. U ontvangt daar een vrijwaringsbewijs.
 • Als u hierna een nieuwe elektrische scooter of fiets koopt, heeft u een beschikking nodig. Deze ontvangt u na het aanvragen van de subsidie.

Sloop- en vervangsubsidie

Als u na het slopen van uw brommer of snorfiets een elektrische scooter of e-bike wilt kopen (de winkels vindt u onder het kopje Stappenplan), dan ontvangt u extra subsidie: de sloop- en vervangsubsidie. Na het aanvragen van de subsidie ontvangt u een beschikking van de gemeente per post. Die wordt omgezet in een korting op de aankoop van de elektrische fiets of scooter. U ontvangt dan geen bedrag op uw bankrekening.

Vraag deze subsidie aan voordat u een elektrische scooter of fiets koopt. 

Documenten die u nodig heeft

 • Het kentekenbewijs
 • Het vrijwaringsbewijs, deze krijgt u van het inleverpunt
 • Een Gelrepas op uw naam, als u deze heeft

Waar kunt u uw brommer of snorfiets inleveren

Hoeveel subsidie krijgt u

 • Als u alleen uw oude brommer of snorfiets laat slopen, en u voldoet aan de voorwaarden, dan krijgt u € 400 sloopsubsidie. Als u een Gelrepas heeft krijgt u € 600. U krijgt dit bedrag op uw bankrekening.
 • Als u na de sloop een vervangende elektrische scooter of elektrische fiets wilt kopen, kunt u een sloop- en vervangsubsidie aanvragen. U krijgt dan maximaal € 800 in de vorm van korting op het aankoopbedrag van uw nieuwe elektrische scooter of elektrische fiets. Heeft u een Gelrepas? Dan ontvangt u een korting op het aankoopbedrag van maximaal € 1000. U krijgt dan geen bedrag op uw rekening gestort, maar u krijgt korting op de aankoop. Vraag deze subsidie dus aan voordat u een elektrische scooter of fiets koopt.

Wanneer krijgt u antwoord

Als u uw aanvraag heeft verstuurd, krijgt u automatisch een digitale ontvangstbevestiging. Als er iets niet duidelijk is in uw aanvraag, neemt team Subsidiebeheer contact met u op. Wij streven ernaar compleet ingediende aanvragen binnen 6 weken af te ronden.

Goed om te weten

 • Als u kiest voor enkel de sloopsubsidie, krijgt u het geld over circa 6 weken op uw rekening gestort.
 • Kiest u voor de sloop- en vervang subsidie? Dan wordt het geld verrekend als korting bij de winkel. De beschikking die u dan per post van de gemeente ontvangt, werkt als kortingsbon die u kunt inleveren bij de winkel.
 • De korting kan alleen worden verrekend bij de fietsenwinkels genoemd in stap 4 onder het Stappenplan.
 • De korting is eenmalig te gebruiken en geldt alleen voor nieuwe elektrische scooters of elektrische fietsen.
 • Koopt u een nieuwe elektrische scooter of fiets voor minder dan € 800 (of € 1000 met Gelrepas)? Dan wordt alleen dat bedrag als korting verrekend. Het is dus geen tegoed.
 • De gemeente controleert de geldigheid van uw beschikking. Het kan dus iets langer duren voordat u de elektrische scooter of fiets meekrijgt van de winkel.

Regelgeving

Van toepassing zijn de in mei 2024 vastgestelde Subsidieregeling Slopen en Vervangen Brom- en Snorfietsen Arnhem 2024 en de Algemene subsidieverordening Arnhem 2016.

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanvraag? Neem dan contact op met team Subsidiebeheer via telefoonnummer 0800-1809. Voor andere vragen over deze subsidieregelingen kunt u contact opnemen met Auke Hol via e-mail auke.hol@arnhem.nl of Peter Swart via e-mail peter.swart@arnhem.nl.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

 • Dorpsstraat 90
 • 6931 BM, Westervoort
 • info@reerinkwestervoort.nl
 • (026) 311 67 43
 • KvK: 93431112
 • BTW: NL866396378B01
 • IBAN: NL42RABO0381663647

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  9.00 tot 18.00
Woensdag:  9.00 tot 18.00
Donderdag:  9.00 tot 18.00
Vrijdag:  9.00 tot 20.00* alleen filiaal Westervoort koopavond
Zaterdag:  9.00 tot 17.00
Zondag:  gesloten
 
van oktober tot maart zijn wij zaterdag tot 16.00 geopend
Let op: de werkplaats is een half uur voor sluiting van de winkel gesloten..
filiaal Westervoort vrijdag koopavond tot 20.00 * tot oktober
filiaal Reerink Arnhem-Noord en Zuid (heeft geen koopavond)
SERVICE op maat en naar uw wens
Ook kunt u bij ons van dinsdag t/m vrijdagavond tot 20.00 terecht voor aankoop van een fiets of scooter op afspraak.
info@reerinkrijwielen.nl


Facebook


Bezoek ook

Onze merken

Advanced Ebike Das Original
Alpina
Bakfiets.nl
Batavus
Beixo
Bosch professional
Cangoo
Carqon
Cortina
Flyer
Gazelle
Huyser
KeeWee
Loekie
Lugano
Reany
Scott
Sparta
SuperSuper
Trek
Van Raam
Victoria
AGM
Mash
Peugeot
SYM
Tromox
Vespa
Vmoto
Yadea